Тирове без вериги закъсаха край село Венец, вече ги изтеглят

Към настоящия момент няма населени места без ток и вода на територията на област Шумен. Има отделни абонати без ток в Каолиново, Браничево и Пристое. Три екипа на Енерго-про работят в тези населени места и вече са отстранили голяма част от авариите. Това съобщи за СтрелаБГ зам.- областният управител Петко Шаренков.

Затворени пътища в областта няма, всички са проходими при зимни условия. Има ограничение за движение на автомобили над 12 тона по път 1-2 Шумен – Разград – Русе и по път 1-7 Шумен – Силистра. Три тира са закъсали на баира след село Венец, но своевременно са изтеглени в страни и движението там се осъществява нормално. Един по един се извличат към разклона за село Дренци.

„Закъсали са защото не са оборудвани за движение при зимни условия. Тировете нямат вериги и не могат да изкачат баира. Иначе отсечката е почистена и по нея се движат автомобили“, обясни Петко Шаренков и добави, че състоянието на водоемите в област Шумен също не буди притеснения.

Язовир „Тича“ прелива с 10 куб. метра в секунда, което не създава никаква опасност за близките населени места. Коритата на реките Камчия и Врана са под ниво берма, имат достатъчно обем да поемат големи количества вода без да прелеят. Екипи на „Напоителни системи“ – Шумен са разположени в критичните участъци и ежечасно докладват за обстановката.

Снимката е илюстративна

Подобни

Leave a Comment

twelve + one =