Тишо навлезе в сръбския етап от „Приключението по Дунав“

Тихомир Радев навлезе в сръбския етап от „Приключението по Дунав“. За 17 дни с едноместния си каяк шуменският полицай преплава поречието на реката в Германия, Австрия, Словакия и Унгария. Тишо стартира екстремното гребане в режим на оцеляване на 11 юни от Инголщат.
По план той трябваше да достигна до сръбски води през втората седмица на юли. „Движа се двойно по-бързо от очакваното. Трудно ми е да прогнозирам за колко дни ще преодолея етапа в Сърбия, за който имам готовност да е най-тежкият“, обяви за Радио Шумен пътешественикът. Досега полицаят е почивал само два дни, за да суши екипировката си.
Преди да стигне до Черно море, Тихомир трябва да преплава поречието на Дунав в България и Румъния. По време на приключението той се изхранва с това, което сам си набави от и около реката. Разчита също на помощ от местни хора. В себе си Тишо носи пари единствено за покупката на бутилирана вода.
Така шуменецът първи в света преповтаря предизвикателството на „Дунавския лодкар“ по Жул Верн. Френският фантаст описва подвига на българин, който в подобни условия преплава течението на реката, за да помогне в организирането на Априлското въстание.

Подобни

Leave a Comment

1 × 5 =