Трима бойци на СК “ Шуменска крепост “ са на лагера на националите по кик бокс в Банско

Трима състезатели на СК “ Шуменска крепост “ се включиха в базовия тренировъчен лагер на Българската конфедерация по кик бокс и муай тай в Банско. Лагерът за националните гарнитури по муай тай и по кикбокс – стилове на татами и ринг започна днес и ще продължи до 31 юли. Това съобщи Галин Методиев, който е треньор на шуменските бойци.

Градът ни е представен от Християн Тотев, който е двукратен световен шампион по муай тай и актуалния европейски първенец в този стил на WMF в категория до 91 кг. за последните три години. За Банско замина и настоящата световна шампионка по кикбокс в стил К -1 на WAKO Полина Галинова. Тя има амбицията да стане първенец на Европейското, което ще се проведе през септември в македонската столица Скопие. Иван Иванов е третият представител от клуба на този лагер. Шампиона на страната в стил лоу кик до 86 кг. и сребърен медалист от Световната купа на WAKO през май, e aмбициран за още по-успешно представяне през ноември в Унгария. При съгласуването на категорията – до 86 кг. на него ще му предстои и профи двубой в началото на август.

Подготовката се води от националните треньори на България – Иван Георгиев, Красимир Кирилов и Красимир Колев, както и треньорите Миодраг Йотич (Сърбия), Маноел Нордио (Италия), Андрей Котов (Русия), Джанфранко Рици (Италия), Томаш Барада (Словения).

Лагерът е с цел подготовка на състезателите за Европейското по кикбокс на WAKO за кадети в Македония, Балканското по кикбокс в Сърбия, Европейското по муай тай на WMF в Беларус и Мондиала по кикбокс на WAKO в Унгария.

Подобни

Leave a Comment

3 × four =