Трима водачи без книжки отиват на съд по бързото производство

Три бързи производства са започнати срещу водачи, които са установени да управляват автомобили в Шуменско, в срок на наложени административни наказания, след управление без книжка. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.

На 15 юли около 10:15 часа за проверка на кръстовище с улиците „Софийско шосе“ и „Ген. Скобелев“ в Шумен  бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител Р.Г. на 24г. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че управлява в едногодишен срок от наложено по административен ред наказание за същото деяние. За престъпление по чл. 343 „В“ ал. 2 от НК е започнато производство.

В съботния ден около 13:40 часа в Шумен на ул.“Калиакра“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил „Мерцедес“ с шуменска регистрация. Зад волана бил Т.Д. 45г. Шуменецът не представил шофьорска книжка, а след справка било изяснено, че е в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на книжката му. За престъпление по чл. 343 „В“ ал. 3 от НК е започнато бързо производство.

Мъж от Нови пазар бил установен да управлява лек автомобил „Смарт“ с шуменска регистрация в едногодишен срок от наказанието му по административен ред. Спрян бил за проверка на 14 юли около 17:30 часа близо до Шумен. Е.Я. бил без свидетелство, а наложеното му наказание било за управление на лек автомобил без книжка.

Подобни

Leave a Comment

3 × three =