Трима души са загинали по пътищата в Шуменско през октомври

През октомври на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 61 пътно-транспортни произшествия. От тях тежки са 8, в които са загинали трима души, а ранените са 8. От общия брой констатирани нарушения на водачите 3895, най-много са за скорост – 1396. Това съобщават от ОДМВР – Шумен. За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 512 шофьори.

По време на извършените проверки полицейските служители са установили, че 200 водачи са зад волана на технически неизправно моторно превозно средство,  307 са с нередовни пътни документи, а 197 са съставените актове за неизползване на обезопасителен колан или каска.

За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 102. 37 са седнали зад волана на моторно превозно средство след почерпка с алкохол и са били установени от пътните полицаи. 15 от тях са били с концентрация над 1,2 промила, а другите 22 – до 1, 2 промила в издишания въздух. 64 са установените неправоспособни водачи.

98 са санкционирани заради това, че са били без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. 5 акта и 12 глоби с фиш са съставени на пешеходци за пресичане на необозначено място.

 

Подобни

Leave a Comment

16 − fourteen =