Трима мъже пребиха и ограбиха 28-годишен шуменец

Трима са задържани за нанесена телесна повреда на 28-годишен шуменец, съобщават от пресцентъра на МВР Шумен. Около 18:30 часа на 2 ноември  пред търговски обект на ул.“Бели Лом“ в Шумен И.Г. се качил в лек автомобил „ Мерцедес“, в който имало трима мъже.

След като потеглили мъжете нанесли побой над шуменеца. Отнета му е лична карта, мобилен телефон и сумата от 100 лева. Мъжът е изоставен в село Буйновица. След преглед в МБАЛ- Шумен е установена фрактура на осмо ребро в дясно на гръден кош и частичен пневмоторакс.  Пострадалият  е настанен за лечение в болничното заведение. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Районна прокуратура- Шумен. Криминалисти започнали работа по установяване на извършителите, като предположенията били за неуредени лични взаимоотношения.

На 3 ноември след съвместни действия със служители на РУ- Исперих извършителите са установени. Това са Г.Х./25г./ от гр. Исперих и братята С.Б./28г./ и Б.Б./33г./ от село Китанчево. При съвместна работа на полицейски служители от РУ- Исперих и РУ- Шумен са намерени и иззети отнетите вещи по време на деянието.Тримата мъже  са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен до изясняване на случая. Изяснено било, че Г.Х. е извършител на деянието, а С.Б. и Б.Б. са съпричастни.

28-годишният шуменец И.Г. е известен на полицията с държане  на наркотични вещества. Г.Х. от Исперих е криминално проявен, съден е за притежание на наркотични вещества . Започнато е досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

1 × 3 =