Трима нарушители на скоростта за 10 мин. в Шумен – сред тях и автобус на градския транспорт

В рамките на не повече от 10 минути бяха установени трима нарушители на скоростта по пътя към шуменския кв. Дивдядово, предаде репортер на СтрелаБГ. Акцията е част от 24 часова специализирана полицейска операция по контрол на скоростта на територията на ОДМВР – Шумен, която ще продължи до 6 часа на 19 април, включително.  Докато журналистите бяха на място, в нарушение бе засечен и автобус на градския транспорт, който се движил с 12 км в час над допустимата скорост в този участък от 50 км/ час.

На територията на област Шумен от началото на година са настъпили 189 птп-та, като от тях 25 са тежки, с двама загинали и 26 ранени, съобщи младши инспектор Йордан Жеков от Пътна полиция. През месец март на територията на ОДМВР- Шумен са установени 2294 нарушения на скоростните режими. Наложени са 2289 глоби с фиш, съставени са и 5 акта.

Най-много- 2002, са издадените фишове за превишение на скоростта с до 30 км/ час над максимално позволената. Със скорост над 50 км/ час от позволената са засечени 28 водачи. 56 от нарушенията на водачите са били за нарушения на скоростните режими със скорост от 41-50 км/ час от максимално допустимата, а 208 са се движили с превишение на скоростта между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.  През март за неправилно паркиране са санкционирани 827 водачи. Установени са 33, които са седнали да управляват превозно средство след употреба на алкохол.

От тях с концентрация над 0,5 до 0,8 промила включително са петима водачи, над 0,8 до 1, 2 промила са установени шестима, а с промили над 1,2 са били 19 от проверените водачи. Трима са отказали да бъдат тествани с технически средства, двама са управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози, други двама са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества.

Подобни

Leave a Comment

five − 3 =