Трима пияни водачи за засечени по пътищата на област Шумен

Трима са установени да шофират след употреба на алкохол през последните три денонощия, а двама били и неправоспособни. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

На 23 декември около 15:10 часа на КПП- Пристое бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ със силистренска регистрация. Зад волана бил неправоспособен 36-годишен мъж от гр. Добрич. Х.М. е тестван за алкохол. Дрегерът отчел 1,63 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Около 01:20 часа на 24 декември за проверка в село Браничево бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес Ц200 с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от неправоспособният З.М./47г./ от село Загориче. Водачът е изпробван за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

Около 14:30 часа на 24 декември за проверка в село Борци бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Транспортер“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от местния жител С.М./40г./. Тестван е с дрегер за шофиране след употреба на алкохол, който отчел 2,42 промила в издишания въздух. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

И по трите случая е образувано производство.

Подобни

Leave a Comment

five × 3 =