Три досъдебни производства за наркотични вещества са образувани през почивните дни в Шумен

Три досъдебни производства за държане на наркотични вещества са образувани в почивните дни. Около 19:30 часа на 11 април на бул.“Велики Преслав“ в Шумен била извършена полицейска проверка на 20-годишен местен жител и 19-годишна шуменка. При последвал личен обиск  в него била намерена угарка от саморъчно свита цигара и около 3 грама зеленикава суха маса, свита на две в станиол и фолио. В 19-годишната е намерено полиетиленово пликче с около грам суха тревна маса. По техни данни намерените и иззети вещества са „чай за пушене“.  Съдържанието им ще бъде изследвано в лаборатория. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 00:20 часа на кръстовище, образувано от улиците „Кирил и Методий“ и „Васил Друмев“ полицейски служители извършили проверка на 19-годишен от село Капитан Петко. При извършен личен обиск в него било намерено пликче с около един грам суха тревна маса, която по думите му е „чай за пушене“. Иззетото вещество ще бъде изследвано лабораторно. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Десет минути по-късно на ул.“Отец Паисий“ в Шумен била извършена проверка с последвал личен обиск на 25- годишен местен жител. В него било намерено хартиено пликче с около един грам суха тревна маса, която по данните му е „чай за пушене“. Предстои съдържанието да бъде изследвано. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За държане на наркотични вещества без надлежно разрешително е образувано досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

18 + 16 =