Тръмп пред ООН: В случай на заплаха, САЩ ще унищожат Северна Корея

САЩ в случай на заплаха за себе си или своите съюзници ще „унищожат“ КНДР. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в първата си реч пред Общото събрание на ООН. „САЩ имат огромна сила и търпение. Но ако трябва да защитим себе си или нашите съюзници, то ние не оставаме с друг избор, освен напълно да унищожим Северна Корея“, заяви американският лидер.

Той също така посочи, че в момента Вашингтон е готов да направи това, но се надява да не се стига до подобни мерки. Тръмп също така благодари на Русия и Китай за това, че са подкрепили новите санкции на ООН срещу Пхенян, призовавайки за активизиране на усилията на институциите. В своето изказване държавният глава коментира и заплахите за сигурността и суверенитета, които по думите му е необходимо те да бъдат ограничени в световен мащаб от Украйна до Южнокитайско море.

В него той не спомена директно Русия и Китай, но коментарите му красноречиво намекваха за действията на Москва и Пекин. „Трябва да защитим своите страни, техните интереси и тяхното бъдеще. Трябва да отхвърлим заплахите за суверенитета – от Украйна до Южнокитайско море“, каза той и допълни, че „трябва да имаме уважение към закона, уважение към границите и уважение към културите“.

По отношение на работата на ООН държавният глава посочи, че успехът на организацията зависи от независимостта на всички нейни членки. „Това е основа за сътрудничество и успех. Силните суверенни държави позволяват на другите страни с различни ценности, различни култури и различни мечти не просто да съществуват, но и да работят заедно на базата на взаимно уважение“, посочи той.

Подобни

Leave a Comment

6 + six =