Турският посланик направи дарение на Центъра за настаняване от семеен тип в Нови пазар

Турският посланик Хасан Улусой е дарил три инвалидни колички на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Нови пазар, похвали се пред СтрелаБГ Саша Атанасова, която заема директорския пост в социалната институцията. Тя получила изключително нужните технически средства по време на посещението на дипломатическия представител на южната ни съседка в Провадия, малко преди Реджеб Ердоган да акостира във Варна за срещата ЕС – Турция. Улусой е навестил градчето придружен от турския генерален консул в Бургас, като целта на визитата му е била безвъзмездното предоставяне на разнообразни атрибути и мебели на провадийския Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

„Посланикът обеща да се запознае с нуждите ни и да ни посети в близките месеци. Децата определено ще се зарадват на нови маратонки, както и на няколко компютъра“, каза Саша Атанасова и добави, че покрай Великденските празници са получили и други дарения – козунаци, от кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб. Преди два дни пък са били приятно изненадани от посещението на представителите от НПО “Операция Плюшено мече”.

Младежите са донесли много лакомства, както и разнообразни канцеларски материали, с помощта на които потребителите на социалната услуга могат да продължат да творят, да усъвършенстват уменията и талантите си, а такива определено не липсват в много от децата. Нерядко малчуганите представят самостоятелни изложби на картини, изработени с упоритост под вещото ръководство на възпитателите. Десетокласничката Полина Добромирова пък обожава книгите и четенето, и вече две години подред е избирана за читател номер едно на градската библиотека в Нови пазар.

На 16-17 април ръководството и потребители към Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания ще вземат участие в Седми европейски форум за социално предприемачество. Това е съпътстващо събитие на Международната конференция на високо равнище „Социална икономика- за икономическа устойчивост и социално включване в ЕС“ в резиденция Бояна.

Снимки: ЦНСТ – Провадия

Подобни

Leave a Comment

two × 4 =