Турският Червен полумесец осигури храни за 400 бедни в Шуменско, раздават ги заедно с БЧК

Днес следобед започна раздаването на хранителни пакети на бедни и нуждаещи се хора в град Шумен. Акцията се осъществява съвместно между  БЧК и Турският червен полумесец и обхваща общо 400 души от всички етнически и религиозни общности на територията на област Шумен.

„Храните са осигурени изцяло от Турският червен полумесец, но ги раздаваме съвместно. Това е напълно ново начинание за Български червен кръст и се надявам да поставим едно добро начало на ползотворно сътрудничество, което да послужи за пример и в бъдеще“, заяви за СтрелаБГ Генади Григоров, който е част от международната секция на Секретариата на БЧК.

Най-късно до 14-ти юни бенефициентите, определени от общинските власти по места, ще получат торбичка с базисни хранителни продукти – олио, ориз, грах, брашно, захар, маслини и спагети. Любопитното е, че акцията ще обхване също и областите Пловдив, Разград и Търговище.

 

Припомняме,  че първата крачка на сътрудничество между БЧК и Турският червен полумесец бе направена през март тази година, когато в софийското село Долни Лозен откриха депо с бедствен резерв за нуждите на целите Балкани.  От южните ни съседи пък родната Червенокръстката организация е получила дарения за милиони евро под формата на палатки, медикаменти, одеяла и др.

 

Подобни

One Thought to “Турският Червен полумесец осигури храни за 400 бедни в Шуменско, раздават ги заедно с БЧК”

  1. Тинка

    Това трябва да се поеме от всички центрове на бчк в градовете, селата

Leave a Comment

nine − two =