“Търговец” мами шуменци по улиците

Малко преди 11 часа вчера в дежурната част на РУ- Шумен бил приет сигнал от гражданин, който споделил, че преди няколко дни бил измамен от млад мъж в града, съобщават от полицията.

Забелязал, че  същият, който го измамил с 50 лева върви по бул.“Славянски“. Мъжът го последвал и видял, че спира хора на улицата и ги заговаря по същия начин, както  направил с него. Предал на дежурния къде се намира и малко след това мъжът бил установен от полицейски екип. Самоличността му била изяснена- К.А./30г./ от Шумен, криминално проявен.

Мъжът бил установен в момент, в който говори с възрастен мъж. Изяснено било, че малко преди това К.А. му обещал евтин ъглошлайф. Като „капаро“ възрастният  предал  8,90 лева. Пред полицаите обаче мъжът си поискал обратно парите. Разпитан бил и другият, който подал сигнала- Г.И./27г./ от Шумен. Пред униформените заявил, че К.А. го срещнал в района на Кооперативния пазар в края на месец декември. Казал му, че се връща от Англия и продава евтини лед телевизори.

Обещал на младия мъж да го уреди с изгодната стока, но му поискал 50 лева да плати някаква такса, тъй като  нямал български пари. Разбрали се сумата да му бъде приспадната от цената на телевизора. Г.И. бил въведен в заблуда и малко по-късно установил, че е измамен. К.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Случаят е докладван на прокурор от РП- Шумен.

За престъпление по чл. 209 от НК е образувано досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

1 + 15 =