Тържество по повод завършването на учебната година в Школа А&Б

Шуменската Школа А&Б организира днес от 19:00 часа тържество по случай завършването на учебната година. На тържеството в двора на Школата ще бъдат връчени удостоверенията за завършване на поредния курс на учениците от Школата и ще бъдат изпратени абитуриентите от Школа А&Б.

На тържеството са поканени директори на училища, които си партнират със Школата, зам.кмета по образование Тайден Косев, родители и бивши ученици.

През изминалата учебна година Школата е в основата на две престижни международни събития – Европейската Младежка Олимпиада по Информатика (EJOI), на която Школа А&Б е инициатор и основател и Международния Есенен Турнир по Информатика (IATI), създаден от Школа А&Б и провеждан под патронажа на кмета на Община Шумен.

Домакин на турнира е Община Шумен, а съорганизатори, освен Школа А&Б,  бяха Шуменският университет, ППМГ „Нанчо Попович“ и ПГМЕТТ „Христо Ботев“. И двете събития се проведоха при засилен международен интерес и бяха оценени високо от международната общност, съобщават от Школата.

Подобни

Leave a Comment

six − three =