Търсят нов директор на школото в село Лятно

Регионално управление на образованието – Шумен обяви вакантно място за поста „директор“ на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ в село Лятно, община Каолиново. До изненадващата стъпка в навечерието на първия учебен ден се стигна поради преждевременната и трагична смърт на настоящата директорка Айлин Мустафа.

На 12-ти септември следобед, 36-годишната жена се удря с автомобила си в дърво край пътя от село Избул в посока Върбяне и почива на място. Младата жена нямаше време да покаже потенциала си, тъй като седна на директорския стол едва преди няколко месеца, след оттеглянето на дългогодишната ръководителка Генка Велинова.

При създалата се ситуация изглежда, че за стотината ученици първия учебен ден няма да е особено празничен и тържествен. Школото, което от доста години е средищно, събира на едно място малчугани-билингви от селата Долина, Сини вир, Омарчево и разбира се, от село Лятно. То разполага със сравнително добра материална база, която често търпи усъвършенстване. Възпитаниците му се радват и на голям компютърен кабинет.

Кандидатите за директорското кресло трябва да подадат документите си до 17-ти септември, понеделник, в канцеларията на РУО – Шумен. Повече информацията на сайта на инспектората.

 

Подобни

Leave a Comment

three × 5 =