Тютюнопроизводители се събират на среща в Шумен

Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 организира за шеста поредна година отразяване на Световния ден на тютюнопроизводителите, който по традиция се отбелязва на 28 октомври. От Асоциацията са избрали Шумен за домакин на събитието, което ще се проведе на 30 октомври, на ул. „Любен Каравелов“ №27, в офис сградата на „НИКИ БТ“ АД, с начален час 13:00 ч.

Официален гост ще бъде зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров. Председателят на НАТ – 2010 Цветан Филев, който е и президент на UNITAB и вицепрезидент на ELTI,  ще изнесе презентация на тема: „Какво е бъдещето на суровия тютюн в Европа?“.

След това ще бъдат връчени петиции до премиера Бойко Борисов и до министъра на земеделието и храните Румен Порожанов.

Събитието е под егидата на Международната асоциация на тютюнопроизводителите ITGA, отбелязва се едновременно в голям брой държави-производителки, връчват се Петиции на институции, местна и централна власт, на правителствата на страните, да защитят поминъка и препитанието на милиони тютюнопроизводители по света, поради спадането на търсенето и новите политики заплашващи тяхното бъдеще.

Снимка: fermer.bg

Подобни

Leave a Comment

one × 5 =