Уволнения и скандали в шуменския приют за бездомни животни

Скандали и недоволство се разразиха в шуменския приют за бездомни животни, след като бяха уволнени фотографът и мениджърът.

Вълна от недоволство се надигна между доброволци, които се грижат за животните и помагат с осигуряването на храна за кучетата.

В социалната мрежа бе пуснато и видео от фотографката, която си събира багажа от склада, чиято ключалка е била сменена, за да се ограничи достъпа на двете момичета. Момичета обвиниха и приюта, за това, че искат да евтаназират куче, което не е агресивно.

„Днес, стана скандал в приют Шумен. Няма да се публикуват снимки от осиновените кучета В Германия ,защото фотографа и менажера са уволнени .В задачата се пита ,защо са уволнени хора ,които контролират хуманното отношение към животните и прозрачността на даренията? Защо днес ключа за склада с дарения е сменен ?На кого не му е удобно да се правят видеа и снимки ? Всеки дарител има право да знае къде отиват даренията. Фотографа и мениджъра редовно следяха това!!!Сега вече не са в приюта“, заяви една от дарителките и доброволки в приюта“

За коментар потърсихме и управителят на шуменския приют Дария Георгиева.

„Тези момичета са много конфликтни. Не контактуваха с лекаря и другите от приюта. Не помагаха в дейностите постоянно – днес ще дойдем – утре не и за това се наложи да бъдат освободени. За сега не знам дали ще се назначи друг, трябва да се съгласува между управлението. По въпроса за евтаназията на питбула, за която говорят, закона казва, че когато едно животно е опасно за хората и другите животни трябва да се евтаназира. Ние вече една година не го правим и се опитваме да намерим друг начин“, заяви Георгиева.

Подобни

2 Thoughts to “Уволнения и скандали в шуменския приют за бездомни животни”

  1. Мартина Минчева

    Хахаха, точно Георгиева, която с пръс не смее да докосне куче, сакън да не се изцапа, ще ми говори, че се опитвала да прави нещо. Боже, до къде я докарахме!М

  2. Мартина Минчева

    Апропо, Лозинка Бакалска, управителка на НПО Дана, твърдеше, че за кучето ще бъде потърсен специалист, който да работи с него. Никой не изнесе информация, това да е направено по какъвто и да е начин. Същото беше водено на преглед в ОВК Варна, през 2016 та, като по никакъв начин не показа признаци на агресия!

Leave a Comment

13 + 13 =