Умишлени палежи на контейнери за смет в центъра на Шумен

Шест пожара в контейнери за смет в централната част на Шумен в рамките на 40 минути са погасили огнеборците от РСПБЗН в града.

Първият сигнал дошъл в 21:49 часа на 8 април. Съобщено било за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул.“Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода. Екипът веднага бил насочен към бул.“Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени.

Малко след 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. Херсон. След пристигане на място огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците, благодарение на бързата им реакция шест автомобила били спасени от опожаряване.

Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул.“Преслав“, който бил в начален стадий на горене- по всяка вероятност умишлено запален. Погасен е и са спасени два леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно.

Огнеборците се отзовали и загасили пламъците. Всички пожари са без материални загуби благодарение на бързата им реакция.

Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриването извършителя и неговото санкциониране. В случай, че сте станали свидетел на действия, които са предизвикали пожар можете да сигнализирате в районните служби за пожарна безопасност или в управленията на МВР. Закона за министерството на вътрешните работи дава възможност на служителите на министерството да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000лв на физически лица. 

Подобни

Leave a Comment

5 + 6 =