Униформените иззеха културно- исторически ценности и незаконно оръжие от жилища във Велики Преслав и село Драгоево

 

Полицейски служители от Велики Преслав намериха и иззеха множество културно- исторически ценности от три жилища в града и на адрес в село Драгоево. Това съобщават от Областна дирекция на МВР–Шумен.  Претърсванията в частни домове били предприети след получени сигнали.

В ранните сутрешни часове вчера полицейски служители предприели претърсване в дома на Д.Д./67г./ от Велики Преслав след като получили сигнал, че притежава незаконно оръжие. В обитавано от него жилище на ул.“Девети септември“ в село Драгоево била намерена ловна пушка 16 калибър “Тула“ успоредка с 1 боеприпас в цевта.  По време на претърсването са намерени 278 предмети с културно-историческа ценност, които били иззети. Открити са и два метал детектора. За престъпление е образувано досъдебно производство.

 

В 06:30 часа вчера сутринта било предприето претърсване в дома на В.В. /63г./ от Велики Преслав. В жилището му на ул.“Александър Стамболийски“ са намерени и иззети писало, пет пръстена от бял метал, един монетовиден предмет, масивен пръстен, два върха от стрели, два пръстена, част от пръстен, три предмета с вид на монети, апликация от колан. За държане на културно-исторически ценности, които не са регистрирани, е образувано досъдебно производство.

По същото време  вчера при извършена проверка в имот на ул.“Илия Блъсков“, обитавам от Р.А./64г./  във Велики Преслав са намерени 16 старинни монети, медальон, пръстен, и предмети с цилиндрични форми. По случая е започнато досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

four × one =