Условна присъда за бившия ръководител „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян Вълчев

Окръжната прокуратура в Шумен постигна осъдителна присъда за бившия ръководител на хидротехнически район в „Напоителни системи“ в Шумен Юлиян Вълчев.

Днес, 48-годишният подсъдим бе признат за виновен за умишлена безстопанственост като ръководител на предприятието от състав на Шуменския окръжен съд, който му наложи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от 2 години. В момента осъденият е директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен, където беше назначен на 29-ти ноември миналата година.

Съдът призна за виновен Юлиян В., който в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление по член 219, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК от началото на август до 13 септември 2013 г. не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета за предприятието – 49 003 лева.

Осъдителната присъда на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Подобни

Leave a Comment

13 + eleven =