Утре спират движението заради “Шумен бяга”

За поредна година в навечерието на новата учебна година ще се проведе спортната инициатива “Шумен бяга”. Събитието се организира от веригата хипермаркети БулМаг с подкрепата на Община Шумен.

Във връзка с провеждане на масовия крос на 8 септември от 17.00 до 19.30 часа се спира временно движението на моторни превозни средства по бул. “Славянски” от ул. Карел Шкорпил” до ул. Адам Мицкевич” и от площад “България” до ул. “Адам Мицкевич”. За времето от 16.00 до 19.30 часа паркингът от ул. “Карел Шкорпил” до сградата на Община Шумен трябва да бъде освободен от автомобили.

Стартът е от 18.00 часа  на 8 септември пред паметника на свободата.  Трасето е с дължина около два километра и от паметника маршрутът продължава по пътното платно на бул. „Славянски” до Руски паметник. Оттам участниците в маратона се връщат към началната позиция през пешеходната зона на централната част на града и финалът е отново до паметника в градинката до Общината. Маратонът няма състезателен характер, целта е шуменци и гостите на града да се раздвижат и заредят с позитивни емоции.

Подобни

Leave a Comment

5 × 2 =