Учениците от Дибич ще продължат образованието си при по-добри условия

26 деца от първи до седми клас от закритото с решение на Общинския съвет училище ще продължат образованието си в VI ОУ „Еньо Марковски” в Шумен. За учениците е осигурена възможност за целодневно и по-качествено обучение. Досега те са посещавали слети паралелки, а от новата учебна година ще се обучават заедно с връстниците си в съответните класове. Осигурени са още храна и транспорт.

По желание на родителите други седем деца са записани за новата учебна година във Второ ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен, трима от учениците са пожелали да учат съответно в СУ „В. Левски“, СУ „Сава Доброплодни“ и „Йоан Екзарх Български“. Едно от децата е записано в училището в Никола Козлево поради смяна на местоживеенето на семейството. Пет деца, които пътуват от село Вехтово, са поискали да бъдат преместени в по-близкото основно училище в село Друмево.

Всичките 42-ма ученици продължават образованието си при по-добри условия и в по-добра среда.

Кметът Любомир Христов и зам.-кметът по образование и култура Найден Косев се срещнаха с представители на педагогическия екип от Дибич. Със съдействието на администрацията ще се търсят възможности за реализация в общинската образователна система, обясни Найден Косев.

Основното училище „Н. Й. Вапцаров“ в Дибич беше закрито с решение на Общинския съвет от 27 април тази година заради намаляване на броя на учениците.

 

Снимка: Teacher.bg

Подобни

Leave a Comment

eleven + 12 =