Ученици от мюсюлманските духовни училища се събраха на дискусия в Шумен

Ученици от трите мюсюлмански духовни училища в България се събраха на дискусионна среща в ДУ „Нювваб“ в град Шумен, съобщава Главно мюфтийство. На „кризисната“ маса младежите обсъдили въпроси, свързани с личностното развитие на младите хора.

Официалната тема на дискусията е била “Приносът на учениците от духовните училища в мотивацията за личностното развитие на младежта”, а медиатор на срещата е зам.-главният мюфтия Бирали Бирали.

Инициативата, която събра на едно място ученици от духовните училища в Момчилград, Русе и Шумен, е първа по рода си и с нея се поставя началото на на поредица от събирания. Домакин на следващото подобно събитие ще бъде ДУ „Момчилград“.

„Много добре помня думите на заместник главния мюфтия по повод личностното развитие. А именно, че „Всяка личност е човек, но не всеки човек е личност”. Което стана повод за много размисли. И като се замислим, това е така, защото личността притежава качества, които не се придобиват – както отделните науки и т.н. Тази сентенция е повод да помислим и за реалното. Защото не всичко е така, както си мислим и не всичко става по начина, по който сме запланували да бъде. Всичко е предписано много по-отрано. От Всевишния Аллах (с.т.) само ние оставен изборът – Иршада (правото/правилния път) или тъкмо обратното“, заяви Йонуз Йонуз, ученик от ДУ „Нювваб“-Шумен.

Подобни

Leave a Comment

11 + 6 =