Учителят от Шумен Георги Йоргов ще получи Национална награда „Даскал Ботьо Петков“

Националната награда  „Даскал Ботьо Петков“ за 2017-та година, която Общонародната фондация „Христо Ботев“ връчва на учител в областта на хуманитарните науки по повод 1 ноември – Деня на народните будители, ще получи Георги Николов Йоргов, преподавател по история в СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това съобщават от общинската администрация.

Предложението е направено от педагогическия съвет на училището и е одобрено от Консултативния съвет на директорите в средното образование към Община Шумен и съгласувано с РУО на МОН. Съгласно статута на наградата тя се присъжда на учител по учебните предмети: български език и литература, история и цивилизация, география и икономика, философия в основни и средни училища.

Отличието се дава на преподавател с изявени педагогически качества и принос за патриотичното възпитание на учениците в класни и извънкласни форми на обучение. Наградата представлява плакет с образа на даскал Ботьо Петков и почетна грамота.

Церемонията по връчване на Националната награда „Даскал Ботьо Петков“ ще бъде по време на празничното честване на Деня на народните будители в Шумен на 1 ноември пред паметника на Нанчо Попович в градинката на НЧ „Добри Войников“.

Подобни

Leave a Comment

4 × three =