Фалшива диплома и преправен пистолет бяха открити при СПО в Габрица

Диплома за завършено образование, за която има данни, че е неистинска и газов пистолет вероятно преправен в боен са намерени и иззети след претърсване в частен дом в село Габрица по време на специализираната полицейска операция вчера.

Около 09:15 часа полицейски служители извършили проверка в жилище, обитавано от 52-годишен местен жител. Намерен и иззети  бил газов пистолет „Екол“ с неразчитащ се номер и пълнител за боеприпаси, който бил празен. Намерена и е диплома за завършено основно образование, издадена на името на 52-годишния мъж, която е била представена за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Предстои да се изясни дали е неистинска. Образувано е досъдебно производство.

По време на полицейската операция за противодействие на битовата престъпност в селата Габрица и Черноглавци полицейските служители са проверили 59 моторни превозни средства и 83 лица.

За различни констатирани нарушения са съставени 11 акта, наложени са 12 глоби с фиш. Установени са 199 нарушения на скоростните режими. Извършени са съвместни проверки със служители на ОДБХ в три търговски обекта, нарушения не са установени.

Подобни

Leave a Comment

15 + four =