Финансова инжекция от 3 280 000 лева за шест общини в област Шумен

Министерски съвет гласува на шест общини в област Шумен да бъдат отпуснати средства в размер на 3 280 000 лева. Финансова инжекция получават Шумен, Върбица, Каолиново, Венец, Нови пазар и Каспичан. Преобладаващата част от тези средства трябва да отидат за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа.

Община Шумен получава 500 000 лева, с които трябва да се ремонтират тротоари, да се извърши озеленяване и саниране на декоративни цветарници, както и да се изгради фонтан пред Съдебната палата в града. В бюджета на община Върбица постъпват 500 000 лева. Средствата ще се използват за ремонт на пътната настилка в населените места. Община Венец получава за същата цел 600 000 лева, а Каолиново – 550 000 лева.

Малките шуменски общини ще използват средствата за рехабилитация на уличната мрежа, която в доста от населените места, е в много лошо състояние. По бюджета на община Нови пазар се превеждат цели 650 000 лева, които трябва да бъдат вложени в рехабилитация и подмяна на водопроводната мрежа в село Избул.

480 хиляди лева са предвидени за община Каспичан. За реализиране на проекти – „Ремонт и реконструкция на спортен комплекс 1 етап“ са 300 хил. лв., а останалите 180 хил. лв. са предназначени за изграждане на улицата пред музея на комплекса “Двор на кирилицата” в Плиска.

 

Подобни

Leave a Comment

6 + eighteen =