Фирмите докладват: Осоляваме заледените участъци в Шумен, чистим и тротоарите

Няма затворени пътища на територията на област Шумен. Движението се осъществява нормално при зимни условия, съобщават от ОПУ. До 7 часа тази сутрин 28 машини са опесъчавали и почиствали настилките.

Иначе, ситуацията по улиците на областният град е сравнително добра. За северните части на Шумен отговаря фирма „Екомакс“.

„Още рано сутринта нашите машини излязоха и „удариха по едно гребло“, както се казва. Хвърлиха и сол по заледените участъци. В момента почистваме ръчно пешеходни пътеки, подходите към училища и детски градини. Имаше заледявания на подходите за кв. Еверест и към пл. Гривица. Обработихме ги рано сутринта със сол“, съобщи управителят на фирмата Валентин Велев и добави, че вечерта техни машини ще излязат за да оберат снега по местата, където е имало паркирани автомобили.

По думите му, поради мокрия сняг, клоните на дърветата натежават и надвисват опасно, което пък пречи на машините. „Когато се налага, информираме общината и те изпращат екипи, които орязват клоните“, каза още той.

За южните части на Шумен се грижи „РТК“. Атанас Кулев докладва, че към момента техни служители са се фокусирали върху осоляването и почистването на тротоарите. До 14 часа той обеща, че ще бъдат нормално проходими и най-вече безопасни за пешеходците. По стръмните улички обаче все още има неизвозени казани за смет. По думите му, това ще бъде поправено още днес.

Подобни

Leave a Comment

15 − ten =