ФК “Олимпия” набира млади таланти от Шумен и региона

Футболен клуб “Олимпия” (Шумен) набира момчета и момичета, родени между 2000 и 2012 година, с цел селекция за сформираните отбори за деца, юноши и девойки. Малчуганите ще имат шанса да участват в Първенствата на Българския Футболен Съюз в предстоящия футболен сезон.

За подготовката на подрастващите се грижат трима лицензирани треньори – Албена Тодорова – Папас, Тодор Янков и Димитър Димитров. Повече информация можете да получите на:  www.facebook.com/fc.olympia.shumen.

„Проведохме два кастинга за набиране на футболисти и футболистки. Явиха се доста деца, част от тях се и записаха. Освен отборите от момичета, които градим вече две години, започнахме сформирането и на състави от момчета. Идеята е да имаме една постоянна база от 100-120 деца. Залагаме на създаването на добра местна школа, която след време да излъчи бъдещите шуменски футболисти“, обясни за СтрелаБГ гръцкия бизнесмен и президент на ФК „Олимпия“ Панайотис Папас.

Той не пропусна възможността да се похвали със сключения договор за сътрудничество между неговия клуб и гръцкия гранд “Олимпиакос”.

„Те разполагат с мрежа от академии в почти цяла Европа. Договорът с тях дава възможност нашите треньори да ходят на обучение в Гърция, техните да идват тук, да обменяме опит и т.н. Нашите състави пък ще участват в много съвместни турнири с тях. Ще бъда неизказано щастлив ако някои от талантливите ни деца попаднат в полезрението на скаутите на “Олимпиакос”, каза още Папас и под сурдинка ни сподели, че работят по проект за строеж на собствена тренировъчна база в Шумен, който обаче все още е в ембрионален стадий.

Причината е, че на ученическия стадион подготовката си водят цели четири футболни клуба, които на моменти си пречат взаимно.

Снимки: ФК “Олимпия”

Подобни

Leave a Comment

fourteen − eleven =