Флашмоб за Световния ден на диабета в Шумен

С флашмоб пред Драматично-кукления театър “Васил Друмев” в Шумен ще бъде отбелязан Световният ден на диабета на 14 ноември дш 13:30 часа. Във флашмоба ще се включат клуб „Устни хармоники” към ЦПРЛ – ОДК, Шумен и китарен ансамбъл от СУ „Сава Доброплодни” с преподаватели Антони Стойчев и Станимир Станимиров. Това съобщават от общинската демонстрация.

Демонстрации на техники от бойните изкуства ще направят състезателите по карате към Ученическата спортна школа и техните треньори от клуб „Киокушин“ – Шумен. Арт инсталацията ще бъде подредена с помощта на учениците от класа по изобразително изкуство на художничката Мариана Петкова към СУ “Сава Доброплодни”. По традиция участниците във флашмоба ще бъдат облечени в синьо – цветът на надеждата, приет за символ на Световния ден на диабета. В синьо ще бъде осветена и сградата на читалище “Добри Войников”.

Студенти от Филиала към МУ “Проф. д-р Параскев Стоянов” ще извършват безплатни измервания на кръвната захар. За гражданите, които нямат възможност да се включат в събитието на 14 ноември, е осигурена мобилна лаборатория от Австрия. Тя ще е в Шумен на 21 и 22 ноември и ще бъде разположена в района на Паметника на съветската армия. В нея ще се извършват безплатни изследвания за ранно откриване и диагностика на диабет.

Организатори на събитието са Сдружението “За инсулиновите помпи”, филиалът на МУ – Варна, ДКТ “В. Друмев”, скаутският клуб, клуб “Устни хармоники” към ОДК и СУ “Сава Доброплодни”. Проявата се осъществява със съдействието на Община Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen − 8 =