Хванаха трима да шофират след употреба на алкохол, двама под въздействие на наркотични вещества

За проверка на бул.“Мадара“ в Шумен при извършена проверка на водач на лек автомобил Субару „Форестър“ с шуменска регистрация било установено, че водачът управлява под въздействие на наркотични вещества. Б.П./33г./ е тестван а дръг тест, който отчел наличие на канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За престъпление по чл. 343 Бал. 3 от НК е започнато бързо производство.

Около 01:40 часа на 8 декември на ул.“Климент Охридски“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес МЛ420 със софийска регистрация. Зад волана бил С.Ц/19г./ от София. Тестван е с дрегер, който отчел положителна на канабис проба. 19-годишянит водач е задържан за срок до  24 часа в полицейския арест. За престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

За проверка в село Климент бил спрян водач на лек автомобил Опел „Вектра“. Зад волана бил местният жител И.Р./28г./. Тестван е с дрегер, който отчел 1,28 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е започнато бързо производство.

Около 01:40 часа на ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на Фолксваген „Пасат‘ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от К.Ж./ 63г./ от Нови пазар. Водачът е тестван за алкохол. Показанията на дрегера отчели 1,60 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е започнато бързо производство.

Във Велики Преслав до входа на Градския парк за проверка бил спрян водач на лек автомобил ВАЗ 21061 с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител М.К./54г./. Водачът бил тестван с дрегер за шофиране в нетрезво състояние, който отчел 1,55 промила алкохол в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

18 + one =