Хванаха 24-годишен шуменец, мамил младо момиче от фалшив фейсбук профил

24-годишен мъж от Шумен е задържан след получен сигнал в областната дирекция в Шумен, че е съпричастен към извършена измама. В хода на проверката било установено, че в продължение на няколко месеца Н.Б. въвеждал в заблуда 20-годишно момиче също от града. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.

За целта мъжът направил неистински профил в социална мрежа. Чрез съобщения започнал отправя заплахи, че ако не започне да работи за него ще й се случат лоши неща. Н.Б., който иначе й  бил приятел я „успокоил“ . Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват няма да се спрат пред нищо.  Казал, че ще се грижи за нея и ще й помага докато може.

В един момент обаче заявил, че повече няма възможност да плаща за охраната й, както и че е редно тя да даде някакви пари. За няколко месеца успял да измъкне от нея близо 3000 лева. Проведени са разпити. Изяснено било, че в този период Н.Б. успял да изтегли онлайн кредити на името на свой приятел в размер на 1800 лева.

Работата по документиране на престъплението  по чл. 209 ал. 1 от НК продължава. Мъжът не е криминално проявен. Образуван е заявителски материал. Случаят ще бъде докладван на прокурор в РП- Шумен.

Подобни

Leave a Comment

3 × 4 =