Хванаха 29-годишен апаш, откраднал автомобил, вещи и части от фирма в Шумен

Установен и задържан е 29-годишния А.Ю., който открадна автомобил, вещи и части от частна фирма в Шумен. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен.

В тъмната част на 25 срещу 26 юли той прескочил оградата и проникнал през прозорец в хале на частна фирма на бул.“Мадара“. „Апашът“ извършил кражба на 4 акумулатора, музикална уредба „Филипс“, 2 преносими компютъра и 120 лева от владението на 59-годишния собственик. Противозаконно бил отнет  и  Нисан „Патрол“ с шуменска регистрация. По-късно през деня джипът е намерен изоставен на ул.“Софийско шосе“ в Шумен.

При проведените издирвателни  действия за установяване на извършителя  криминалисти от полицейското управление в Шумен влезли в дирите на мъжът, който е криминално проявен. При извършено претърсване на 22 август в обитавано от него жилище на ул.“Средна гора“ в града криминалисти иззели два преносими компютъра и музикална уредба „Филипс“. Вещите били предмет на посегателство от частната фирма в Шумен.

Извършителят е задържан като съпричастен към кражбата. С постановление на прокурор от РП- Шумен му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а след това  и постоянна. А.Ю. е известен на полицията с множество кражби.

Работата по случая продължава, изяснява се съпричастността на други към престъпното посегателство.

Подобни

Leave a Comment

15 − seven =