Хиляди шуменци се стекоха на Карнавала на плодородието

Хиляди шуменци и гости аплодираха пъстрото и весело карнавално дефиле днес и се радваха на изпълненията на танцови състави, групи от читалища, училища, детски градини, спортни клубове и неправителствени организации.

Жури с председател хореографът Красимир Савов от Община Шумен имаше трудната задача да определи най-добрите участници. Специално за дефилето свои изпълнения бяха подготвили гостите от Петровац, Сърбия и Струмица, Македония.

С бурни аплодисменти бяха посрещнати и гостуващите състави в Карнавала на плодородието от село Климент, община Карлово, НЧ „Васил Друмев“, село Драгоево, община Шумен и мажоретният състав при СК “Прима“ – Нови пазар.

Карнавалното дефиле премина от Руския паметник до сградата на общината, кметът Любомир Христов пожела „На добър час!“ на карнавала.

Богато украсените платформи, интересните костюми, забавните сюжети донесоха истинско удоволствие, много смях и развлечение на многобройната публика.

Празничното настроение продължи до късно вечерта. На откритата сцена на пл. “Освобождение” в 19.00 ч. започна концертът за малки и големи, в който взеха участие Дара и Силвия Кацарова. Пак там по-рано през деня шуменци имаха възможността да се насладят на концертите на филхармонията и градския духов оркестър. За най-малките интерес предизвика ателието на учениците от паралелката по изобразително изкуство в СУ “Сава Доброплодни”.

В неделя, на 30 септември, от 10.00 ч. в парка до сградата на община Шумен на 100 маси ще бъде подредена кулинарна изложба-базар.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + 15 =