Хулиган от Нови пазар наби жена, след това удари дошлия полицай и му счупи телефона

Досъдебно производство е образувано срещу 36-годишен жител на Нови пазар за грубо нарушаване на обществения ред и съпротива на орган на властта. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

В късните следобедни часове на 14 февруари в полицейското управление в Нови пазар бил приет сигнал от жена, че 36-годишният С.Д ., когото познавала, я срещнал в центъра на града и й нанесъл побой.

Малко по-късно мъжът бил установен от полицейски служители. Проведен е разговор за изясняване на обстоятелствата около получения сигнал. По време на надлежното му предупреждаване с протокол да се въздържа от саморазправа с жената С.Д.  оказал съпротива срещу полицейските служители. Отправил обидни и нецензурни думи към тях, нанесъл удар с крак по единия от униформените и му счупил мобилния телефон.

Случаят е докладван на прокурор от РП- Нови пазар. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление за явно неуважение към обществото и съпротива срещу полицейски служител, която се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Производството е образувано за престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

Подобни

Leave a Comment

7 + sixteen =