Цивилка задържа пиян мъж, буйствал и заплашвал наред в Градската градина в Шумен

Акт по Указа за борба с дребното хулиганство бил съставен на 21-годишен  мъж, който под въздействие на алкохол заплашвал минувачи в Градската градина и се държал агресивно. Случката станала около 16:10 часа на 24 май, информират от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Охранител към общината забелязал мъж, който употребява алкохол и крещи на случайни минувачи. Направил му забележка и го помолил да не притеснява хората, но мъжът започнал да се държи агресивно  и да отправя закани за саморазправа.

В това време през мястото минал полицейски служител, който бил в почивка. Легитимирал се и предупредил младия мъж да не нарушава обществения ред, да не събаря кошчетата край паметника на Тодор Колев и да не притеснява гражданите. Заканите и заплахите били насочени към него. Полицаят го задържал до идване на патрулен екип.

Пред тях отказал да се представи, не предоставил документ за самоличност, но малко по-късно било установено, че е Н.Г./21г./ от Шумен. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Съставен му е акт по ЗМВР, по акт по общинската наредба за употреба на алкохол на обществено място и по УБДХ.

Подобни

Leave a Comment

nine − eight =