Цяла нощ екипите на ВиК ще работят по една от най-големите аварии в Шумен от 8 години насам (Снимки и видео)

Малко след 20:30 часа в централата на ВиК Шумен е постъпил сигнал, който е бил подаден на телефон 112 за голямо изтичане на вода в района на Зиено. На място веднага са били изпратени екипи на дружеството, които са започнали действия по отстраняване на течовете.


Снимки: СтрелаБГ

Поради сериозността на аварията и липсата на достъп до централният водопровод, който минава от там и е бил под вода – ситуацията се е усложнила. Предприети са действия, с които да се локализира изтичането и да не се допусне спирането на вода в домакинствата в града.


Снимки: СтрелаБГ

За да се избегнат инциденти, на място дойдоха екипи на полицията, представители на енергото и на фирма “Арес газ”, чиито кабели и газопреносни тръби минават от там.

“От 21 часа сме започнали процедури по отстраняване на аварията. В момента изпомпваме водата, за да стигнем до авариралата тръба и да отстраним проблема. Цялата нощ е пред нас и се очертава да имаме доста работа. Може би от 7 или 8 години насам не сме имали толкова голяма авария”, каза пред репортер на СтрелаБГ инж. Ганчев от ВиК Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

16 − seven =