Частна община ли е Върбица и репресират ли се хора заради политическа принадлежност

В редакцията ни постъпи сигнал срещу кметът на обшина Въбица Мердин Байрям, от който става ясно, че жители на обищаната са подложени на постоянни репресии от негова страна заради политическата им принадлежност. Ето и част от сигнала, който постъпи при нас. Тъй като не успяхме да се свържем с г-н Байрям за коментар, оставяме изводите на Вас. Лична вендета ли всичко това, което се случва на хора, които не са подкрепили настоящия кмет на изборите от месец октомври 2019-та година?

“Кметът на община Върбица от години практикува политическо преследване на всички, които са се осмелили да не са с него.

След местните избори на 27.10.2019 година започна саморазправа и отмъщение към тези, които подкрепиха опонента му инж. Реджеб Шабан Алиев. Положението е като робство в частна община, в която важат само неговите закони.

Ето и част от гражданите и фирмите, които са под прицела му:

  1. На 15.11.19г. прегради пътя към цех на „ЕРА БЕСТ“ ООД. След като от фирмата си проправиха друг път за да достигнат до цеха, бяха глобени с 5000 лева и обходния маршрут бе затворен.
  2. След серия от дела и протоколи издаде заповед 138/21.01.2020 за събаряне на стопанска постройка на Тензиле Исмаилова.
  3. Селскостопански постройки на Стоян Мушев също са със заповед за събаряне
  4. Десетки учители, секретари и други служители бяха изгонени от работа. Затворен бе магазин в с. Конево, други също са пред затваряне. Асфалтирането на улици пред домовете на хора, които не са го подкрепили на изборите бе спряно. Топлия обяд на възрастни хора, подкрепящи други партии също бе преустановено. Улично осветление пред къщите на десетки хора е спряно. След като не успя да уволни служителка на пощата в с. Тушовица, издаде заповед за изнасяне на пощенската станция от сградата на кметството. Има и подбор на хората, които се обслужват.

Недопустимо е и по време на пандемия и социална изолация да се привикват хора в тридневен срок да му носят документи, с които да доказват собствеността на сградите си. Възрастни хора, а и не сао рискуват живота и здравето си, защото са притиснати в ъгъла и са принудени да пътуват и да извършват рискови контакти.

Един от последните примери за липсата на човечност и морал у кмета е глоба от 500 лв. наложена на възрастен човек за това, че е пуснал 20 кокошки да се разхождат свободно, а той никога не е имал повече от 5 пилета.”

 

Текстът е публикуван без авторска намеса от наша страна. Имената на някои от лицата са скрити с цел защита. 

Автор: Р. Алиев

Подобни

Leave a Comment

eighteen − five =