Част от „Фабулис“ ще заработи в началото на октомври

Продължава ремонта на комплекс „Фабулис“, съобщи на брифинг днес кметът на Община Шумен Любомир Христов. Още през септември 2016 година Ивелин Цеков -управител на “Гранд Арена” ООД (фирмата, която подписа договор с Община Шумен и взе комплекса под наем за срок от 10 години), даде заявка, че ще го отворят до Коледа, но това така и не се случи.

По време на ремонтните дейности са изникнали множество непредвидени технически проблеми, което е утежнило цялата работа. На места водата е достигнала до един метър, появила се е влага, източната част на сградата е била подкопана и се е наложило да се укрепи. Направени са дренажи и е наливан допълнително бетон, за да се укрепи цялата конструкция. Кметът Любо Христов обаче подчерта, че е много вероятно в началото на октомври една част от комплекса да заработи.

2600 лв. без ДДС е наема, който фирмата плаща на Община Шумен. „Наемът се внася сравнително редовно, последните 2 месеца имаше забавяне, но наши служители са разговаряли със собственика на “Гранд Арена” и са получили уверение, че нещата ще се нормализират“, каза още Любо Христов. Планира се в комплекса, който ще се казва „Арена“, да бъдат възстановени всички спортни и развлекателни центрове – боулинг, фитнес, спа, скуош, билярд и бар, като ще се отворят и нови.

Подобни

One Thought to “Част от „Фабулис“ ще заработи в началото на октомври”

  1. Славин

    И заработи ли?

Leave a Comment

eleven − 9 =