Честит 11 май – Ден на Шумен

Кметът Любомир Христов отправи поздравление към шуменци по повод Деня на Шумен. В него се посочва, че 11 май е една от онези дати във вековната история на града, които са свързани с нашите традиции, духовност, с почитта към светите братя Кирил и Методий и с отношението на шуменската общественост към образованието.

„За първи път обаче от обявяването на 11 май за Ден на Шумен няма да има масови тържества за празника. Но това съвсем не означава, че не обичаме града си. Напротив, днес химнът “Оттука започва България” ще звучи отблизо и далече, за да покажем нашата привързаност към родния град, независимо къде се намираме.

Скъпи шуменци,

Днес не можем да бъдем заедно на площада. Можем обаче да почувстваме различния  празник със своите близки. Защото градът е нашият общ дом, нашето семейство, което обичаме, пазим и за което се грижим с любов и отговорност. Да покажем на децата си, че тази обич се носи завинаги в сърцето, независимо от обстоятелствата и времето. Да ги научим, че трябва да живеем, да работим, да градим своето настояще и заедно да се справяме в трудни моменти. А бъдещето ни зависи от силата на разума и мъдростта, с която ще продължим напред. Сигурен съм, че ще излезем от тази криза по-силни и по-способни истински да се радваме на празниците. Затова бъдете здрави.

Честит 11 май – Ден на Шумен!

Подобни

Leave a Comment

five − 4 =