Честит 49-ти рожден ден на Христо Мутафчиев

Днес големия български актьор и председател на Съюза на артистите в България от 2005 година Христо Мутафчиев празнува 49 години. Роден е на 4 април 1969 г. в Карлово. Напуска дома си още на 14 години. Работил е като дърводелец, стъклар и хлебар, преди да стане актьор. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1994 г.

В периода 1994-1995 г. играе на сцената на Драматичен театър “Н.О. Масалитинов” в гр. Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър “Зад канала”. От 2005 г. е председател на Съюза на артистите в България. Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции, както и участия в реклами.

Сред популярните му изяви са в сериалите “Под прикритие”, “Дунав мост”, “Клиника на ІІІ етаж”, “Огледалото на дявола”, както и в тв продукциите “Най-важното в живота”, “Църква за вълци”. През 2000 г. изиграва ролята на Татуирания във филма “Пансион за кучета” на режисьора Стефан Командарев. През 2007 г. се снима в друг филм на същия режисьор – “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

Христо има син Асен от актрисата Лиза Шопова, за която е бил женен, но се развеждат. С настоящата му съпруга Елица имат един син Благовест и дъщеря – Ая.

Снимка: Площад Славейков

Подобни

Leave a Comment

2 × three =