Четирима бойци на СК ” Шуменска крепост ” ще защитават честта на България на Европейското по кикбокс за кадети в Скопие

Четирима състезатели на СК ” Шуменска крепост ” ще защитават честта на България на Европейското първенство по кикбокс за кадети WAKO в македонската столица Скопие, което ще се проведе от 2-ри до 10-ти септември.

Шуменците, които ще се качат на ринга в Спортен център „Борис Трайковски“ са: Виктор Иванов – К1, юноши младша, категория до 54 кг., Полина Галинова – К1, девойки младша, 60 кг;, Димитър Стоянов – лоу кик, юноши старша, 63,5 кг; и Никола Николов – лоу кик, юноши старша, 71 кг.

„Тръгваме в събота. И четиримата ни състезатели, разбира се, отиват за медали“, заяви треньорът им Галин Методиев.

За Македония това е третото голямо събитие в кик-бокса, на която тя е домакин. Преди това западната ни съседка организира ЕП през 2006 г. и СП през 2011 година.

През месец ноември направилият страхотен сезон Иван Иванов ще участва на световното първенство по кик бокс в унгарската столица Будапеща. Стилът е лоу кик, а категорията – 86 кг.

Най-титулуваните състезатели на „Шуменска крепост” ще пътуват до столицата на Беларус Минск за участие в европейското първенство по муай тай. То ще се проведе в края на ноември и началото на декември. Християн Тотев се завръща на ринга след две световни и три европейски титли и след като пропусна заради травма световното в Тайланд. Той е в своята категория до 91 кг. В категория +91 кг ще играе Пламен Борисов , който спечели първата си световна титла тази година, а има и две европейски златни отличия.

Подобни

Leave a Comment

17 + 6 =