Четирима поставени под карантина от Шуменско са я нарушили – отиват на съд

Близо  80 са извършените проверки от полицейски служители  със служители на РЗИ- Шумен на лица поставени под карантина,  след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка.

По време на проверките  служителите на реда  са установили четирима, които са били поставени под карантина, но са я нарушили. Три от случаите са на територията на РУ- Нови пазар, другият е установен от полицейски служители от РУ- Шумен.

Регистрирани са заявителки материали за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК. Материалите са докладвани на компетентната прокуратура. Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Напомняме, че карантинният период  поставен на хора,които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка трябва да се спазва. Не трябва да се напуска обитаваното от лицето жилище, независимо, че няма симптоматика и се чувства добре. Молим гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти. Нека бъдем отговорни за нашето и здравето на нашите близки.

Напомняме, че неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност.

Подобни

Leave a Comment

2 × 2 =