Четирима състезатели на СК по фехтовка “Шумен” на маратон в Париж

Четирима рапиристи на СК по фехтовка “Шумен” се завърнаха от френската столица Париж, където участваха на едно от най-големите състезания в света за кадети и деца до 14 години – Challenge CEP Marathon Fleuret.

Сара Младенова, Калоян Николов, Любослав Младенов и Мишел Согоян представиха шуменската школа на големия форум сред повече от 1000 фехтовачи от близо 40 нации. Мишел е състезателка на шуменския клуб, но от известно време живее със семейството си във Великобритания. Това обаче не и попречи да пресече Ла Манша, за да се включи в битките рамо до рамо със старите си съотборници.

Най-добре от всички шуменски рапиристи се представи Сара Младенова. Младата ни надежда се класира на 46-та позиция при 14-годишните. Това съобщи за СтрелаБГ Младен Младенов, нейн баща, треньор и президент на СК по фехтовка „Шумен“. „Първият кръг Сара премина с три победи и две загуби, а втория преодоля с две победи и две загуби, класирайки се директно за втория състезателен ден. В директните елиминации нашето момиче спечели две срещи, третата загуби, а в четвъртия си сблъсък отстъпи на много силна американка от китайски произход“, съобщи още той.

Калоян Николов е играл много добре през първия ден, класирал се е за втория, но е пропуснал съобщение по радиоуредбата за промяна в схемата в последния момент. Объркването е довело до пропускане на насрочени срещи.

„Доволен съм от представянето, разбира се, винаги обаче изисквам повече. Играха добре срещу фехтовачи от страни с големи традиции в този спорт, като Франция, Италия, Белгия и др. Най-важното е, че трупат безценен опит в международни срещи, който ще им бъде нужен занапред“, каза още Младен Младенов.

Възпитаниците му се готвят активно за Купа Европа за кадетки, която ще се проведе в град Сату Маре, Румъния. Събитието е насрочено за 10-11 февруари.

Подобни

Leave a Comment

2 × 2 =