Четири общини номинираха Центъра за за обществена подкрепа в Нови пазар за наградата „Спасители на детството“

Центърът за обществена подкрепа в Нови пазар е номиниран за наградата „Спасители на детството“ за 2017 година.

Община Нови пазар, Община Каспичан, Община Каолиново, Община Никола Козлево, Дирекция „Социално подпомагане”- Нови пазар и Дирекция „Социално подпомагане” – Каолиново номинират Центъра за обществена подкрепа, управляван от Сдружение “Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца преживели насилие” – град Нови пазар.

Мотивите са изключително добрата и успешна работа на Центъра от 2009 до 2016 година с децата и приемните семейства. През изминалата година от четирите общини са обследвани, подготвени за осиновяване и изготвени характеристики на  49 деца, настанени в приемни семейства, проучени, оценени и обучени са 17 кандидат приемни семейства. 38 утвърдени приемни семейства са подкрепяни за справяне с трудностите, които срещат при обгрижването на приемните деца, а на10 семейства е направена оценка за реинтеграция на децата.

Центърът за обществена подкрепа е избран от Шуменския университет за база, където студентите от специалностите “Социална педагогика“ и „Социални дейности“ да провеждат своята практика.

Номинации ще се приемат до 25 септември, а през октомври Националната асоциация за приемна грижа ще връчи за втори път наградите „Спасители на детството“.

 

Подобни

Leave a Comment

3 × 4 =