Чистиха от дървета и наноси занемарени участъци по коритото на Камчия

Под ръководството на зам.-областния  управител на Шумен Петко Шаренков са почистени от натрупани дървета и наноси труднодостъпните участъци по коритото на река Камчия, намиращи се извън границите на урбанизираните територии.

Дейностите са част от превантивните мерки за ограничаване последствията от природни бедствия, информират от пресцентъра на Областна администрация – Шумен.

В продължение на пет дни екипи на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на Североизточно държавно предприятие- Държавно горско стопанство „Преслав“, със специализирана техника при тежки условия в труднодостъпни места, почистиха от натрупаната дървесна растителност участъци от Камчия, намиращи се до мост над реката по главен път 1-7 до пътен кантон „Боаза“ от Омуртагов мост в посока язовир Тича.

В тези райони коритото на реката не е било почиствано от близо 20 години.

За осигуряване на нормалната проводимост са издърпани и извадени голямо количество израснали или паднали във водното течение дървета и дънери.

Добитият дървен материал ще бъде предоставен безвъзмездно на опорните пунктове за зимно поддържане в района и на община Велики Преслав.

Снимка: ОА – Шумен

Подобни

Leave a Comment

five − three =