Читалища в Шуменско получиха компютърна техника от фондация “ГЕРШ”

Фондация “ГЕРШ” приключи успешно със своята благотворителна кампания, по време на която бяха дарени компютри и друга техника на читалищата в шуменските квартали “Макак”, “Мътница”, “Дивдядово” и селата Струйно, Радко Димотриево, Велино, Благово, Мараш, Белокопитово, Салманово и Васил Друмев.

     

Инициативата бе организирана от общинските съветници на ГЕРБ – Шумен, след като при срещите си с хората забелязали, че много от тях искат да се научат или вече могат да работят с компютърна техника, но по една или друга причина нямат възможност да си закупят.

    

“Инициативата постигна целта си. Хората останаха много доволни, изпратиха ни и много благодарствени писма. Във Велино вече има и сформиран компютърен курс, а някои от нашите колеги, които имат по-добра техническа и компютърна грамотност посещават курса, за да помогнат в усвояването на нови знания и умения. Радвам се, че с този наш жест успяхме да разнообразим до някаква степен живота им”, коментира за СтрелаБГ общинският съветник Светлозар Начев.

 

Подобни

Leave a Comment

15 + 5 =