Читалището в Нови пазар отбелязва 145 години от създаването си с конкурс за рисунка, снимка и литература

Народно читалище „Христо Ботев – 1872” – гр. Нови пазар обяви конкурс за рисунка, фотография и литература на тема: „Читалището – домът на моята душа”. Инициативата е посветена на 145 години от създаването на читалището. Класирането ще се извършва в три раздела по възрастови групи.

Организаторите си запазват правото да фотографират, филмират, популяризират творбите на участниците с цел реклама на конкурса и създаване на архив, а конкурсните работи не подлежат на връщане. Конкурсът е отворен за всички индивидуални участници от община Нови пазар.

Кандидатите могат да участват и в един, два или трите раздела с по едно авторско произведение, специално подготвено за конкурса. Статутът и регламентът могат да бъдат намерени на сайта на читалището, в профила на читалището в социалната мрежа, читалищния вестник „Магията на книгите днес“.

Срокът за представяне на произведенията е 1 октомври.

Читалището е издигнато с волната помощ на хората от града през  есента на 1872 г., първоначално под името “Свети Димитър”, а по-късно е преименувано на “Христо Ботев”. Негов основател е Иван Радов заедно с Ради Жеков, Дечко Величков, Руси Минчев, Димо Атанасов, Драгий Минев и Абаджи Марко Кулев.

 

Подобни

Leave a Comment

three × 5 =