Читателите пишат: А кой ще осъди Тодор Торов или баща му?

СтрелаБГ публикува текста без редакторска намеса:

“Чета и не вярвам! Тодор Торов бил се засегнал от някакви думи на кмета и щял да го съди за длъжностни престъпления! Ами сега и аз ще кажа няколко работи за Тодоров, че и мен да ме осъди ако иска, но аз питам – КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ТОДОРОВ И БАЩА МУ??? 

Ще започна от г-н Тодоров-младши. Как не го е срам, след като толкова време яде от нашия джоб и сега също продължава? Да припомня на тези с къса памет, че той беше управител на „Общински пазари“ . След като го свалиха от сладкия му пост, защото се разбра, че е навъртял километри от тук до луната със служебната, той заведе дело срещу общината-разбирайте срещу шуменци, за да му изплатим 13 932 лв., а сумата е за обезщетение за неползваните му полагаеми отпуски през годините. Но до колкото си спомням и срещу него бе заведено дело за това, че дължи скъпи и модерни “служебни телефони” и видиш ли служебна игра – конзола Плейстешън 4, която много интересно, как се връзва със задълженията му като управител на пазара?!

Когато го махнаха от пазара, продавачите – онези хора, които стоят по цял ден на пек и студ за стотинки и си скарват парите с къртовски труд, бяха на седмото небе, че Тодоров вече го няма. Беше им дошло до гуша от правилата-безумните правила, които им налагаше и за капак-произволното вдигане на наемите. За него ще спра до тук, но мога да разкажа и за подвизите му в Областна управа.

Сега и за баща му. Казва се Иван Тодоров и е от село Мараш. А село Мараш би дало мило и драго, този човек да го няма там и да не го имало никога. Признавам си, че и аз имам връзка със селото и много мои приятели са от там. Може да се каже, че съм израснал там. Та, стария Тодоров в момента е на около 90 години и продължава да заема длъжността Председател на земеделската кооперацията и продължава да злоупотребява с доверието на хората в селото. Километрите, които е навъртял сина му + неговите със служебен бензин, които е изгорил за лични цели – може да отидем до луната още два пъти.

Тодорови, не съдете хората, а се засрамете от това, което сте правили през годините”

Т.Т.

Ето и писмото на бившият управител на Общински пазари“ ЕАД  Тодор Тодоров”, в което той обявява своите намерения:

” Във връзка с проведената сесия на Общински съвет – гр. Шумен на 20.12.2018г и направеното изказване на кмета на Община Шумен, г-н Любомир Христов по адрес на моята личност , се чувствам длъжен да Ви информирам за действията които ще предприема.

  1. Недопустимо е длъжностно лице, а още повече кмет на община на сесия на общински съвет да използва груб и вулгарен език, да квалифицира и обижда гражданите независимо кои са те. Всеки един гражданин е в правото си да изразява своето мнение за дейността на кмета и да иска неговата оставка, ако не е удовлетворен от работата му.

С обидния си изказ г-н Любомир Христов накърнява авторитета ми като публична личност.

  1. Недопустимо е г-н Любомир Христов, като кмет на Община Шумен на заседание на Общинския съвет да говори неистини, бих казал лъжи. Никога и по никое време не съм „молил“ г-н Христов да остана управител на „Общински пазари“ – Шумен ЕООД. Управителят на дружеството се избира от общинския съвет и като такъв бях избран до месец април 2017 година. След ликвидация на дружеството /което бе ликвидирано по предложение на г-н Христов и което се развиваше успешно/, от месец септември 2016г приключва моята дейност като управител. От началото на мандата на г-н Христов до сега  сме се срещали два пъти на публични места без да обсъждаме въпроси касаещи моята дейност. По мое разбиране и под  достойнството ми  е да моля някой за работа, пък било то и кмета на Шумен.

След всички тези изявления на кмета на община Шумен, ще заведа съдебни дела след консултации с адвокати.

Ще подам сигнал до прокуратурата за длъжностни нарушения на г-н Любомир Христов като кмет на Община Шумен.”

 

Подобни

Leave a Comment

eight + one =