Читателите пишат: Уличните лампи светят през деня, а вечер в тъмното ни газят колите

“От няколко дни наблюдавам много странно явление – нощем ни една лампа не свети, а денем всички работят. Иронията в случая е, че говоря точно за мястото, където кола блъсна пешеходци до бившата Военна болница, защото не бяха осветени и шофьорът не ги видя!

От доста време насам на улица “Генерал Столетов” , улица “Калитин” и няколко други в близост – уличните лампи светят денем, а нощем, когото трябва – не. В това нещо няма никаква логика. Не съм запозната толкова в детайли с принципът на който ги управляват, но логота в тази ситуация я няма никъде!

Не знам дали от община Шумен са наясно, колко е ужасно придвижването в тъмната част на деня без улично осветление. Всяка вече излизам от вкъщи с фенерче в ръката, за да прибера детето си от училище. По път към нас ми се налага да го дърпам от единият край на пътя към другия, за да избегне някоя дупка, счупено стъкло или “подарък” от куче, а когато вали – все едно играем на дама и скачаме от крак на крак, защото не може да се види къде стъпваме!

За господата, които се грижат за тези неща в града може да са дреболии, но за нас малките хора, които плащаме големи данъци си е истинско бедствие. Не искам да вървя като пияна вечер, за да избегна нещо в краката си и не искам да ме прегази някоя кола – без да ме види дори – ИСКАМ УЛИЧНИТЕ ЛАМПИ ДА СВЕТЯТ В ТЪМНОТО!”


Снимка 1 – направена в 21:00 часа

 


Снимка 2 -направена в 13:00 часа

 

Текст и снимки: Н.Р от град Шумен

Подобни

Leave a Comment

seventeen − 7 =