Читатели пишат: Издирват изчезнал парапланерист

Полицията издирва в района на ловната „Хижа“ изчезнал  парапланерист. „Вчера, около 22 часа вечерта се разхождахме в района с мой роднини, когато от полицията позвъниха на баща ми и на братовчед ми. Обяснили са им, че се води разследване за изчезнал парапланерист, а малко по-рано забелязахме светлина от фенер“, разказа нашият читател Стефан Иванов.

От Областна дирекция на МВР-Шумен съобщиха, че в 18:57 часа снощи бил получен сигнал за паднал парапланерист в района на Шуменското плато. Организирана е спасителна операция. Четирима служители на РСПБЗН- Шумен с алпийско оборудване и моторна резачка и шестима полицейски служители са пристигнали веднага на описаното място. Целият посочен район е бил претърсен многократно от екипите, но параплан не е открит.

Направена е връзка с местни парапланеристи, които не са съобщили за липсващ човек. Търсено е съдействие и от варненски клуб, от където съобщило, че няма липсващи техни членове. Извършен е оглед и на пистите за излитане, където не е бил открит автомобил. Днес ще бъде извършено повторно претърсване на описаното в сигнала място.

Не се изключва вероятността да няма такъв инцидент.

 

Подобни

Leave a Comment

1 × five =